D377

1987, 20. březen, Praha. – Odpověď na pozvání na sjezd Socialistické strany Itálie. (Dokument č. 18/87)

Vážení přátelé,

děkujeme za pozvání na Váš sjezd. Velmi litujeme, ale nikdo z nás, kdo žijeme v Československu, nemá ze známých důvodů možnost se ho zúčastnit.

Společenství Charty 77, sdružující jedince rozdílné sociální, ideové i duchovní orientace, vzniklo v naší zemi právě před deseti lety s myšlenkou zasazovat se veřejně za dodržování lidských a občanských práv. Touto svou aktivitou se zařadilo také do povědomí italské veřejnosti jako nezávislá občanská iniciativa mající své kořeny v linii nejen národní, ale celé evropské humanitní demokratické tradice, k níž svými ideovými postoji patří i italští socialisté.

Rádi se připojujeme svými pozdravy k zahájení Vašeho sjezdového jednání. Víme, že v evropském politickém kontextu tvoří italští socialisté složku výrazné demokratické angažovanosti, v níž důraz na základní obecně lidské a občanské hodnoty je neodmyslitelnou součástí jejich společenské praxe. To je také jeden z důvodů, proč naše společenství Charty 77 přeje Vašemu rokování hodně úspěchů na cestě za hledáním lepšího světa.

Jan Litomiský, Libuše Šilhánová, Josef Vohryzek
mluvčí Charty 77

Zdroj
  • ČSDS, sb. Charta 77. – Strojopis, průpis.

Pole

NázevHodnota
ŘadaDokumenty Charty 77
Den20
Měsíc3
Rok1987
Zpracovanýtrue
OCRfalse